Weekje vakantie in eigen (Neder)land
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Celine
29 April 2010 | Nederland, Gennep
Ja je leest het goed, Suus en ik zijn maandagavond laat op Schiphol aangekomen voor een weekje vakantie in eigen land. Op deze manier konden we al mooi een koffer met spullen naar huis krijgen, en deze week is het natuurlijk ook queensday! Dat moet gevierd worden! We hebben niks gezegd omdat het voor Suus haar ouders een verassing moest blijven. Dit is volgens mij goed geslaagd!
Deze week zit helemaal volgepland: voetballen, paardrijden, terassen (wat een heerlijk weer is het hier), verjaardag en lekker met de familie bij elkaar:) Fijn om iedereen weer even te zien. Over een paar uurtjes ga ik gezellig met Anouk naar Eindhoven om daar met een hele groep queensnight en queensday te vieren.
Nu nog even over afgelopen week in Noorwegen. Vrijdag zijn we naar een kindergarten geweest (een soort kleuterschool). Kinderen van 0 tot 6 jaar gaan hier heen. Het is niet veplicht, maar veel kinderen zitten er in ieder geval op als ze 5/6 zijn. Het is een mooi gebouw, vlak bij het strand en een natuurgebied. Kinderen in Noorwegen zijn zoveel mogelijk buiten (ze hebben ook een speciale buitenklas, die 4 dagen in de week (weer of geen weer) naar buiten gaat voor activiteiten). We mochten kijken wat deze kinderen buiten allemaal deden: voetballen, takken verzamelen (en ondertussen leren rekenen doordat de leerkracht constant vragen stelt en interactief met de kinderen bezig is) en we zagen zelfs kinderen bergen beklimmen (met touwen en al). Het valt hier op dat de kinderen heel vrij gelaten worden (in Nederland zou zo'n kind meteen van een rots of uit een boom gehaald worden, hier stimuleren ze het!). Ook waren er kinderen met een mes bezig om takken te snijden en te bewerken. Heel raar om te zien, maar wel heel mooi als je het verhaal erachter hoort.
Op zaterdag en zondag ben ik op een 2daagse backpack trip geweest. We moesten 2 uur met de bus en toen zaten we midden in de sneeuw op 750 meter hoogte. Toen met sneeuwschoenen aan naar een houten cabin op 850 meter. Pff wat was dat zwaar dat klimmen met die zware backpack, maar zo mooi wat je ervoor terug krijgt: prachtige pieken en bergen, bevroren meren en overal sneeuw! Soms zakte je tot aan je kont weg met een been: dit kostte erg veel kracht, maar je bent oh zo trots als je dan die cabin ziet en weet dat je het gehaald hebt;).
In de cabin was er geen stromend water en electriciteit. We moesten dus sneeuw scheppen en smelten. En 's avonds bij kaarslicht een kaartspel doen. We hebben die eerste dag ook nog een tocht naar het hoogste punt gemaakt (1050 meter). Sommige stukken waren zo stijl dat als je viel, je zo 10 of 20 meter omlaag gleed. Ook de weg naar beneden ging niet zonder vallen en opstaan. Maar we hebben er gewoon een wedstrijdje wie het eerste naar beneden kon glijden van gemaakt.
Dag 2 maakten we weer een korte trip rond de cabin. Omhoog was het lastigst: je benen zijn nog verzuurd, en dan zak je constant weg in de sneeuw waardoor je wegglijdt. Ik was zo blij dat ik boven was. Maar wat een prachtig uitzicht heb je dan! Dat maakt alles goed. Toen terug naar de cabin, tassen gepakt (gelukkig lichter nu zonder al dat water en eten) en in 2 uur terug naar het beginpunt gelopen. Hier moesten we nog een uur op de bus wachten, dus we besloten een korte trip naar de stuwdam te maken. Dat moest wel zonder sneeuwschoenen kunnen, dus die lieten we samen met onze backpacks achter. 10 min later bleek dat er wel sneeuw lag, maarja, wij als die-hards konden dat wel: niet dus:P Pfff iedere stap die je maakte tot aan je knieën vast komen te zitten in de sneeuw maakt je niet bepaald vrolijker. Met het zweet op de rug, en het water tot aan je enkels in je schoenen, stonden we uiteindelijk bovenop de dam: met weer een prachtig uitzicht (het was de moeite waard dus). Helaas ook nog dezelfde tocht terug. Toen met de bus naar huis, doodop, en daar wachtte nog een koffer die ingepakt moest worden. Ik had uitgerekend dat als ik er niet op hoefde te gaan zitten, hij wel ongeveer 20 kilo was. En wonder boven wonder: op het vliegveld: 19 kilo!! En dat zonder weegschaal! (menig persoon die mij kent weet dat dit een hele grote klus voor mij is altijd;))
Maargoed ik ga nog even genieten van de laatste daagjes in Nederland. Ik heb mijn uiteindelijke terugvlucht ook geboekt: 27 mei aan het einde van de middag land ik op Schiphol. Dus tot snel allemaal weer!
X Celine
P.S. foto's van mijn trip en andere foto's zijn natuurlijk te zien op: picasaweb.google.nl/celine.susanne
29 April 2010 - 14:50
Karlijn:
He meid,
Hartstikke bedankt voor het lieve telefoontje en de krabbel :) egt leuk da je weer ff trug bent! Toen ik je gister zag, was t net of je niet weggeweest bent!
Geniet van de daagjes hier, en win ze zondag doe het voor mij!! Enne dan op na Stevensweert:D heb dr zin in!!
xxx Liefss -
02 Mei 2010 - 11:28
Fam. Floor:
Weer alle foto's bewonderd en het ziet er weer prachtig uit allemaal. Straks moet je afkicken van al die sneeuw. Elkaar gisteren even gesproken en het gaat goed met je zo te horen. Geniet nog van die laatste vakantiedag thuis en volgende week veel plezier met Iris,Anouk en een weekje later met Bob. Nog veel succes met alles de laatste weekjes in Noorwegen. Gr K29 -
02 Mei 2010 - 11:28
02 Mei 2010 - 11:29
02 Mei 2010 - 11:30
Fam Floor:
Per ongeluk twee keer verstuurd. Dat moet geluk brengen toch?? -
08 Mei 2010 - 21:31
Pietje:
hoi Geline wijzijn weer thuis, was leuk,jij bent inmiddels al weer vertrokken voor de laatste weken,jouw verslag en foto's gelezen en bekeken leuk!!!
Veel succes de laatste weken en veel plezier deze week met Iris en volgende week met Bob.
In ieder geval zien we elkaar sneller dan voorheen.
groetjes van Pietje en R39. -
09 Mei 2010 - 12:09
Rieky:
Leuk verslag, goed dat jij zo'n doorbijtertje bent, natte voeten, zuur in de benen of niet, maar wel gaan om alles te zien!!Fijn jou even gezien te hebben, was maar kort, maar wel fijn!